e-Agencija

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

Strategija prelaska s analognog na digitalno emitiranje

Radiodifuzija
(radio i televizija)
Potpuni prelazak s analognog na digitalno emitiranje televizijskog programa u Republici Hrvatskoj, Strategijom prelaska s analognog na digitalno emitiranje televizijskog programa, koju je donijela Vlada RH predviđen je u razdoblju do 31. prosinca 2010. godine.
 
Za gledatelje digitalna televizija pruža bolju kakvoću televizijskog signala, prijam televizijskih programa bez smetnja, mogućnost većeg izbora kroz dodatne televizijske programe te nove usluge, kao što su digitalni teletekst, interaktivne usluge, elektronički programski vodiči (EPG) i televizija visoke kakvoće (HDTV).
 
Poveznicu na stanice Vlade Republike Hrvatske koje obuhvaćaju temu digitalne televizije možete naći ovdje.
 
Plan digitalne televizije u Republici Hrvatskoj temelji se na Međunarodnom sporazumu i planu raspodjele frekvencija – Ženeva 2006 (GE06)., donesenom na Regionalnoj radiokomunikacijskoj konferenciji (RRC-06) 2006. godine u Ženevi.
Prema međunarodnom planu frekvencija Ženeva 2006 frekvencije iz Plana digitalne televizije u Republici Hrvatskoj u potpunosti će biti raspoložive nakon 2015. godine. Do tada, Agencija kontinuirano obavlja poslove usklađivanja frekvencija na međunarodnoj razini te s ostalim elektroničkim komunikacijskim mrežama u Republici Hrvatskoj, u skladu s procedurama iz GE06 sporazuma.
 
Niste još upoznati s digitalnom zemaljskom televizijom? Pročitajte nekoliko osnovnih informacija o digitalnoj zemaljskoj televiziji:
 
Osnovne informacije o digitalnoj televiziji
 ispiši stranicu