e-Agencija

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

Najava događaja - „Drugi forum o budućnosti UHF pojasa (druga digitalna dividenda i digitalna zemaljska televizija)", 23.2.2015















NAJAVA DOGAĐAJA
 

„Drugi forum o budućnosti UHF pojasa (druga digitalna dividenda i digitalna zemaljska televizija)“, održat će se u ponedjeljak, 23. veljače 2015. u hotelu Antunović u Zagrebu.

ZAGREB, 23. siječnja 2015. – „Drugi forum o budućnosti UHF pojasa (druga digitalna dividenda i digitalna zemaljska televizija)“ organizira Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) u sklopu aktivnosti vezanih uz pripremu za prelazak na DVB-T2 i dodjelu druge digitalne dividende.
 
Skup će okupiti predstavnike sudionika na tržištu elektroničkih komunikacija i medija te tijela državne uprave i gospodarstva, koji će raspravljati o regulatornom okviru i ekonomskim aspektima buduće uporabe UHF frekvencijskog pojasa, perspektivama i mogućnostima razvoja tržišta televizije, koristima dodjele druge digitalne dividende za razvoj pokretnih komunikacija i drugih usluga u frekvencijskom području 470 – 790 MHz.
 
Za razliku od prvog foruma o budućnosti UHF pojasa, na kojem se raspravljalo o drugoj digitalnoj dividendi i razvoju digitalne zemaljske televizije općenito, cilj ovog foruma je potaknuti raspravu o troškovima prelaska digitalne zemaljske televizije na DVB-T2 standard te očekivanim ulaganjima u drugu digitalnu dividendu.
 

 

  • Prelazak na DVB-T2-Tehnički i troškovni aspekt iz pozicije mrežnog operatora - OIV (pdf)
  • Regulatorni okvir-priprema za drugu digitalnu dividendu - HAKOM (pdf)
 ispiši stranicu