e-Agencija

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

Dopunska odluka

Vijeće HAKOM-a je na sjednici održanoj 9. travnja 2014. donijelo odluku  o dopuni odluke o postupku prikupljanja podataka radi kreiranja i prikaza područja dostupnosti širokopojasnog pristupa, kojom se dopunjuje točka 7. odluke Hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije (KLASA: UP/I-344-03/13-06/0, 376-10-13-01) od 17. lipnja 2013. (dalje: odluka).
 
Naime, trenutni model dostave tromjesečnih podataka o dostupnosti širokopojasnog pristupa preko mreža pokretnih komunikacija, kako je određeno točkom 7. odluke, se unapređuje kako bi se olakšala te omogućila učinkovitija i svrhovitija dostava podataka koji će se brže i lakše obrađivati i prikazivati putem interaktivnog portala.
 
Stoga je Vijeće HAKOM-a dopunskom odlukom odredilo da se podaci dostavljaju kao kriteriji za pokrivanje po objektima (razine signala unutar objekta) UMTS (2-30Mbps) - 85 dBm, LTE (2-30Mbps) - 92 dBm i LTE (30-100Mbps) - 80 dBm te da standard za dostavu podataka bude Shape file i MapInfo file.
 
Pri tom HAKOM napominje da je interaktivni portal programsko rješenje koje obuhvaća prikaz podataka o širokopojasnom pristupu, objedinjenom planu operatora pokretnih komunikacija i područjima namjere gradnje svjetlovodne distribucijske mreže, te se isti nalazi na internetskim stranicama HAKOM-a (http://bbzone.hakom.hr/).
 ispiši stranicu