e-Agencija

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

Dosadašnje rasprave

Prijedlog odluke kojom se HT-u određuje odrediti veleprodajne cijene usluge bitstream pristupa na IP razini na temelju bakrene parice primjenom „postotka X“ u iznosu od 60%
HAKOM objavljuje javnu raspravu o prijedlogu odluke prema kojoj je HT obvezan odrediti veleprodajne cijene usluge bitstream pristupa na IP razini na temelju bakrene parice primjenom „postotka X“ u iznosu od 60%.

Priloženi dokumenti:
Datum otvaranja rasprave: 07. listopada 2011.
Datum zatvaranja rasprave: 08. studenog 2011.

(Registracija je moguća najkasnije do 12 sati zadnjeg dana rasprave, a slanje komentara najkasnije do 14 sati zadnjeg dana rasprave.)

Napomena: HAKOM ne preuzima odgovornost za sadržaj ili neprimjerenost sadržaja komentara javne rasprave. Stajališta izražena u komentarima ne odražavaju službena stajališta HAKOM-a i za njih je odgovoran autor. Komentare možete slati i pismenim putem na adresu sjedišta HAKOM-a.U javnu raspravu mogu se uključiti samo registrirani korisnici.
neno: Kako je prijedlog u svhu konkurentn..., 4.11.2011 15:55:39
Kako je prijedlog u svhu konkurentnosti ostalih operatera naspram HT-a a zbog potencijalog iskorištavanja liderske pozicije, svakako bih predložio da krajnji korisnik ima uvida da li je prilikom portanja broja (odnosno korištenja DSL usluge kod operatera koji nije HT) HT ustupio brzinu parice koja se nalačuje krajnjem korisniku. Drugim rijećima, ukoliko se krajnjem korisniku naplačuje parica sa 24Mbita / sec, a konzumira se ispod 6 (dakle četvrtina) operater kod kojega je korisnik se ograđuju sa izjavom "tehničkih mogučnosti parice" iako ostaje otvoreno pitanje da li zaista novi operater plaća 24 ili 8 Mbita / sec što će povećati prihod jednoj tvrtci a krajnji korisnik ostaje oštećen zbog netransparentnosti dijela ugovora u najmu parice koji je direktno vezan uz korisnika.
VIPnet d.o.o.: VIPnet d.o.o. daje punu podršku izm..., 7.11.2011 15:26:37
VIPnet d.o.o. daje punu podršku izmjenama predloženim u Prijedlogu odluke, odnosno, povećanju „postotka X“ na iznos od najmanje 60%. Ujedno dostavljamo i dokument s komentarima i činjenicama u prilog ovoj odluci. Srdačan pozdrav, VIPnet d.o.o. Vrtni put 1, HR - 10 000 Zagreb

Dokument u prilogu: Vipnet_komentar_Bitstream_Retail-minus_-60.pdf
Metronet telekomunikacije d.d.: Poštovani,u privitku Metronet t..., 8.11.2011 12:40:20
Poštovani, u privitku Metronet telekomunikacije d.d. dostavlja komentare na Prijedlog odluke kojom se HT-u određuje odrediti veleprodajne cijene usluge bitstream pristupa na IP razini na temelju bakrene parice primjenom „postotka X“ u iznosu od 60%. Srdačan pozdrav, Metronet telekomunikacije d.d.

Dokument u prilogu: Podnesak Metroneta - Prijedlog Odluke izmjena postotka X na 60 BS 08.11.2011.pdf
OT-OPTIMA TELEKOM d.d.: Poštovani, OT-OTPIMA TELEKOM d.d...., 8.11.2011 13:00:16
Poštovani, OT-OTPIMA TELEKOM d.d. dostavlja svoje komentare na Prijedlog odluke kojom se HT-u određuje odrediti veleprodajne cijene usluge bitstream pristupa na IP razini na temelju bakrene parice primjenom „postotka X“ u iznosu od 60%. S poštovanjem,

Dokument u prilogu: komentari_OT-a na prijedlog odluke postotak x.pdf
H1 TELEKOM d.d. : Poštovani, H1 TELEKOM pozdravlja..., 8.11.2011 13:13:38
Poštovani, H1 TELEKOM pozdravlja inicijativu Hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije za donošenjem odluke kojom se HT-u određuje odrediti veleprodajne cijene usluge bitstream pristupa na IP razini na temelju bakrene parice primjenom „postotka X“ u iznosu od 60% te ovim putem koirsti priliku u cijelosti podržati tekst prijedloga iste. S poštovanjem, H1 TELEKOM d.d., Put Trščenice 10, 21000 Split
HT-Hrvatske telekomunikacije d.d.: Poštovani,u prilogu šaljemo kom..., 8.11.2011 13:33:47
Poštovani, u prilogu šaljemo komentar Hrvatskog Telekoma d.d. na prijedog odluke HAKOM-a kojom se HT-u određuje definirati veleprodajne cijene usluge bitstream pristupa na IP razini na temelju bakrene parice primjenom "postotka X" u iznosu od 60%. S poštovanjem, HT d.d.

Dokument u prilogu: Komentari HT d.d.- prijedlog odluke HAKOM-a o povećanju X za BSA na 60.8.11.2011.pdf
Amis Telekom d.o.o.: Poštovani, Amis Telekom d.o.o. u pr..., 8.11.2011 13:51:52
Poštovani, Amis Telekom d.o.o. u privitku dostavlja svoje komentare na predmet javne rasprave.

Dokument u prilogu: 20111108 - javna rasprava BRO retail minus 60.pdf