e-Agencija

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

Dosadašnje rasprave

Javna rasprava - Prijedlog odluke o izmjeni uvjeta dozvole br. RF-DTV-01/09
HAKOM na temelju članka 91.a. st. 2. Zakona o elektroničkim komunikacijama objavljuje javnu raspravu o prijedlogu odluke o izmjeni uvjeta dozvole br. RF-DTV-01/09.

Priloženi dokument:


Datum otvaranja poziva: 11. listopada 2013.
Datum zatvaranja poziva: 28. listopada 2013.

(Registracija i slanje komentara mogući su najkasnije do 12 sati zadnjeg dana rasprave)

Napomena: HAKOM ne preuzima odgovornost za sadržaj ili neprimjerenost sadržaja komentara javne rasprave. Stajališta izražena u komentarima ne odražavaju službena stajališta HAKOM-a i za njih je odgovoran autor. Komentare možete slati i pisanim putem na adresu sjedišta HAKOM-a.

 

U javnu raspravu mogu se uključiti samo registrirani korisnici.
Ozren: Poštovani, imam nekoliko pitanja..., 17.10.2013 1:31:46
Poštovani, imam nekoliko pitanja vezanih uz ovu odluku. 1) Budući da je predviđeno da MUX E krene sa odašiljačkog objekta Psunj na kanalu 38 u SFN-u sa odašiljačima Belje i Borinci (što je i razlog prebacivanja MUX-a A na drugi odašiljački kanal), zanima me da li će jugozapadni dio digitalne regije D02 biti pokriven zadovoljavajućim digitalnim signalom MUX-a E, budući da je na istom kanalu 38 u nekim dijelovima zapadne Slavonije već prisutan slovenski MUX C koji se emitira sa odašiljačke lokacije Trdinov vrh (odnosno Sveta Gera), 53 km udaljene od Zagreba. Koliko znam NOVA TV sa Psunja je na UHF kanalu 69 bila ugašena nešto prije službenog početka digitalizacije upravo zato što je dolazilo do interferencija u nekim područjima Slovenije blizu granice sa Hrvatskom sa programom Kanal A koji se emitirao sa Trdinovog vrha, naravno ukoliko se ne radi o dezinformaciji. 2) Obrazloženje ove odluke je među ostalim, da je zbog naprednije DVB-T2 tehnologije moguće proširiti granicu digitalne regije kako bi se omogućilo efikasnije korištenje radiofrekvencijskog spektra. Zanima me ako je to isključivi razlog, zbog čega se nije donijela odluka da se i MUX A sa odašiljačke lokacije Ivanščica prebaci na kanal 25 UHF i krene u SFN-u sa Sljemenom, budući da MUX B sa te lokacije već radi u SFN-u sa odašiljačkim objektom Sljeme pa je takvo preugađanje moguće bez nekih posljedica. Koliko znam MUX A je sa Ivanščice išao na drugom kanalu zbog različite županijske panorame koja se u isto vrijeme na programu HRT 2 emitirala iz studija u Čakovcu i Zagrebu. Budući da na programu HRT 2 više nema lokalnih verzija programa, već su sve županijske panorame u različito vrijeme dostupne na programu HRT 4, nisu mi jasni razlozi zbog kojih dva tako bliska odašiljača još uvijek emitiraju na različitim kanalima MUX A te se ovom odlukom nije obuhvatila i ta promjena.