e-Agencija

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

Dosadašnje rasprave

Javni poziv - izmjene standardnih ponuda Hrvatskog Telekoma d.d. radi gašenja 18 lokalnih centrala i prelaska na IMS tehnologiju
HAKOM je 23.srpnja 2012. zaprimio HT-ov prijedlog izmjena Standardne ponude HT-a za usluge međupovezivanja, Standardne ponude HT-a za uslugu najma korisničke linije i Standardne ponude HT-a za uslugu veleprodajnog širokopojasnog pristupa radi najavljenog gašenja 18 lokalnih centrala i prelaska na IMS tehnologiju.
 
Prijedlog izmjena Standardne ponude HT-a za usluge međupovezivanja je dodatno izmijenjen u odnosu na prijedlog HT-a koji je bio predmetom javnog poziva od 10.svibnja do 11.lipnja 2012. Stoga pozivamo zainteresirane strane da komentiraju isključivo izmjene u odnosu na prvotni zahtjev HT-a za izmjenama  Standardne ponude HT-a za usluge međupovezivanja. S druge strane, prijedlozi izmjena Standardne ponude HT-a za uslugu najma korisničke linije i Standardne ponude HT-a za uslugu veleprodajnog širokopojasnog pristupa radi prelaska na IMS tehnologiju još nisu bili predmetom javnog poziva.
 
Slijedom navedenog, HAKOM ovim putem objavljuje javni poziv svim zainteresiranim stranama da dostave svoje komentare na prijedloge izmjena gore navedenih standardnih ponuda.
 
Priloženi dokumenti:


Na zahtjev operatora, zbog značajnih promjena koje bitno utječu na dosadašnje korištenje veleprodajnih usluga, kao i zbog razdoblja korištenja godišnjih odmora, produljuje se rok za javnu raspravu do 14.rujna 2012. do 12 sati.

Datum otvaranja rasprave: 24. srpnja 2012.
Datum zatvaranja rasprave: 14. rujna 2012.

(Registracija i slanje komentara mogući su najkasnije do 12 sati zadnjeg dana rasprave.)

Napomena: HAKOM ne preuzima odgovornost za sadržaj ili neprimjerenost sadržaja komentara javne rasprave. Stajališta izražena u komentarima ne odražavaju službena stajališta HAKOM-a i za njih je odgovoran autor. Komentare možete slati i pismenim putem na adresu sjedišta HAKOM-a. 

U javnu raspravu mogu se uključiti samo registrirani korisnici.
Igor: Izmjene standardnih ponuda HTa radi..., 12.9.2012 21:52:01
Izmjene standardnih ponuda HTa radi gašenja lokalnih centrala i prelaska na IMS tehnologiju je opravdana sa stanovišta racionalizacije troškova, a samim time razumljiva je i zabrinutost HTa za odgodom gašenja lokalnih centrala. Međutim neophodno je osigurati preduvjete koji neće imati negativne posljedice za ostale operatore. Obzirom da gašenjem lokalnih centrala HT smanjuje troškove treba voditi brigu da se i ostali operatori čije će promet s lokalnog međupovezivanja preći na regionalne točke međupovezivanja ne bude uzrok umanjenja konkurentnosti i ekonomske isplativosti poslovanja ostalih operatora na području obuhvaćenom gašenjem lokalnih centrala. Nadalje, gašenjem ISDN BRA tehnologije smatram da se mora osigurati zamjenska jednakovrijedna usluga za krajnjeg korisnika. Zamjensko rješenje koje HT nudi Dodatne linije na HALO priključku nije jednakovrijedna usluga već je diskriminirajuća za fizičke osobe u odnosu na pravne osobe. Takva praksa kod krajnjeg korisnika narušiti će percepciju brige za krajnjeg korisnika, a moguće i vjernost alternativnom operatoru. Navedeno umjesto alternativnog operatora može uzrokovati HT, a krajnji korisnik kao uzrok percipira alternativnog operatora te takva aktivnost može imati direktnog utjecaja na degradaciju konkurentnosti.
TELE2 D.O.O.: Poštovani, u prilogu dostavljamo..., 14.9.2012 10:14:40
Poštovani, u prilogu dostavljamo komentare Tele2 d.o.o. na na javni poziv za izmjene standardnih ponuda Hrvatskog Telekoma d.d. dalje u tekstu HT radi gašenja 18 lokalnih centrala i prelaska na IMS tehnologiju. Srdačan pozdrav, Tele2 d.o.o.

Dokument u prilogu: Komentari Tele2 na Prijedlog HT-a za donošenje privremenog rješenja_gašenje lokalnih centrala.pdf
Metronet telekomunikacije d.d.: Poštovani, u prilogu Metronet te..., 14.9.2012 10:55:24
Poštovani, u prilogu Metronet telekomunikacije d.d. dostavlja Naslovu primjedbe i komentare u okviru Javnog poziva - izmjene standardnih ponuda Hrvatskog Telekoma d.d. radi gašenja 18 lokalnih centrala i prelaska na IMS tehnologiju. S poštovanjem, Metronet telekomunikacije d.d.

Dokument u prilogu: Podnesak MT izmjena SP RIO SP BS i SP WLR .pdf
H1 TELEKOM d.d. : Poštovani, U privitku dostavljamo..., 14.9.2012 11:25:30
Poštovani, U privitku dostavljamo komentare H1 TELEKOM-a. S poštovanjem, H1 TELEKOM d.d., Put Trščenice 10

Dokument u prilogu: Javni poziv_gašenje 18 lokalnih centrala_komentari H1.pdf
VIPnet doo: Vipnet ovim putem dostavlja svoje k..., 14.9.2012 11:37:42
Vipnet ovim putem dostavlja svoje komentare na otvoreni javni poziv te se nadamo da će naši komentari i prijedlozi, priloženi ovdje, biti svakako od koristi i s vaše strane prihvaćeni. Srdačan pozdrav, VIPnet d.o.o. Vrtni put 1, HR - 10 000 Zagreb

Dokument u prilogu: Vipnet komentar_Izmjene Standardnih ponuda.pdf
OT-OPTIMA TELEKOM d.d.: Poštovani, Ovim putem OT-Optima Te..., 14.9.2012 11:50:14
Poštovani, Ovim putem OT-Optima Telekom d.d. dostavlja svoje komentare na prijedlog izmjena standardnih ponuda Hrvatskog Telekoma d.d. radi gašenja 18 lokalnih centrala i prelaska na IMS tehnologiju. S poštovanjem, Optima

Dokument u prilogu: Očitovanje Optime na Javni Poziv -gašenje 18 centrala i prelazak na IMS fin.pdf
Amis Telekom d.o.o.: Poštovani, u privitku komentari Ami..., 14.9.2012 11:51:47