Dan sigurnijeg interneta 6. veljače


Povodom obilježavanja međunarodnog Dana sigurnijeg interneta 06. veljače, HAKOM u suradnji s Centrom za sigurniji internet i njegovim partnerima organizira događanje u Osijeku s osječkim osnovnoškolcima s ciljem poticanja i promicanja sigurnije i odgovornije upotrebe tehnologije i mobilnih uređaja među mladima i djecom, ali također i roditeljima. HAKOM će tom prilikom predstaviti svoju brošuru „Kako zaštititi dijete u svijetu interneta, mrežnih tehnologija i mobilnih telefona“ za školsku godinu 2017./2018., a program obilježavanja uključuje i predavanja i radionice za djecu na temu sigurnijeg interneta. Također, učenice i učenici će moći rješavati i internetski kviz koji promovira ovu važnu temu.
 

HAKOM-ove brošure za djecu i roditelje su dio vlastitog programa edukacije učenika i učenica, njihovih roditelja i općenito svih zainteresiranih u društvu. Program se provodi u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja na način da se svake školske godine izradi suvremena brošura, u skladu s trenutnim stupnjem razvoja tehnologija i trendovima među djecom, otisne u dovoljno primjeraka za sve učenike i učenice petih razreda te dostavi u potrebnim količinama u sve osnovne škole u RH. Želja je da brošure djeca odnesu kući, pokažu roditeljima/skrbnicima te da se osim dobivanja informacija potakne razgovor o temi.

  • PDF brošura za školsku godinu 2017./2018. može se pronaći ovdje, a tiskana brošura će biti poslana poštom u sve osnovne škole.
  • Centar za sigurniji internet - poveznica