Usluge u inozemstvu

Tempo i način života danas nas sve češće odvodi preko državnih granica. Mobilna tehnologija nam omogućava koristiti naš pretplatnički broj i kada smo u inozemstvu.
Obzirom da su cijene usluga (razgovora, SMS-a i pristupa internetu) znatno više nego u nacionalnom prometu preporuka je da se prije odlaska u inozemstvo raspitate kod Vašeg operatora o cijenama tih usluga, te se informirate o mogućim nižim tarifama izborom određenog inozemnog operatora i određene tarife Vašeg operatora.

Dolaskom na određenu destinaciju postupite po dobivenoj preporuci Vašeg operatora i ručnim izborom inozemnog operatora osigurajte si jeftinije usluge.
Obračun usluga iz roaminga ne mora uvijek biti u računu za mjesec u kojem je usluga nastala.

Kada ste u roamingu važno je znati da se pozivi koje dobivate iz Vaše nacionalne mreže naplaćuju na način da pozivatelj plaća nacionalni dio poziva, a Vi plaćate inozemni dio poziva.
Na područjima uz državnu granicu Republike Hrvatske važno je uvijek provjeriti u čijoj mreži se nalazite i ručno izabrati mrežu Vašeg operatora, kako ne bi došlo do neželjenog roaming-prometa i time znatno uvećanog računa.